Joomla CMS

MTDESIGN realiseert websites op basis van HTML, Flash en Joomla.

Joomla! is een vrij, opensource-contentmanagementsysteem. De naam komt van het Swahili-woord 'jumla' dat 'alles samen' of 'als één geheel' betekent.

De naam Joomla is gekozen om de verbintenis van het ontwikkelteam en de gemeenschap met het project. Vele internationale programmeurs werken samen aan de instandhouding en servicing van Joomla.

Het Joomla!-framework, de kern van het systeem, regelt alle basiselementen van een website, zoals de ingelogde gebruikers, de rechten van bezoekers en gebruikers en het ophalen van gegevens vanuit verschillende bronnen. Vervolgens zijn er drie elementen (extensies) binnen Joomla! die geactiveerd worden door het framework:

  • Components: programma's geschreven in PHP die daadwerkelijke acties uitvoeren, zoals het verwerken van nieuwsberichten van platte tekst naar HTML-geformatteerde tekst. Het belangrijkste voordeel van de Components is echter de mogelijkheid die ze bieden om de website in kwestie functioneel uit te breiden. Hierbij kan gedacht worden aan een gastenboek, downloadomgeving, fotogalerij, etc.
  • Modules: blokken op de website die naast de hoofdinhoud getoond kunnen worden. Voorbeelden zijn o.a. menu's, kalenders, willekeurige afbeeldingen en recente toevoegingen.
  • Plug-ins: transformeren tekst in de inhoud van een pagina naar een geformatteerde tekst, zonder rekening te houden met de sjablonen/templates. Een standaard bijgeleverde plug-in zorgt er bijvoorbeeld voor dat een e-mailadres in de inhoud van een pagina omgezet wordt naar een voor spambot onleesbare code.

De template uiteindelijk, is verantwoordelijk voor de grafische voorstelling van de website. Hier staan de diverse css-bestanden voor de opmaak van tekst en de instructies voor de plaatsing van de onderdelen in de betreffende pagina.  (bron voor deze tekst http://nl.wikipedia.org/wiki/Joomla!)

MTDESIGN ontwerpt voor u uw maatwerk template.


 

MTDESIGN verzorgt ook upgrades van Joomla! 

 

Neem direct contact op voor meer informatie!